Reklama
  • Środa, 7 czerwca (08:05)

    Składniki na 6 sztuk: 1 opak. świeżego lub mrożonego ciasta francuskiego, 1 żółtko, 350 ml + 3 łyżki śmietany kremówki 36%, 3 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy, 3 łyżki małych rodzynek, 4 łyżki rumu lub syropu owocowego, 6 łyżeczek owocowej mieszanki koktajlowej (np. z puszki), 15 dag gorzkiej czekolady, listki mięty lub melisy do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 7 czerwca (08:05)

    Składniki na 10 sztuk: 10 dag mąki pszennej, 5 dag masła, 2 duże jajka, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki soku z pomarańczy, 1 łyżka soku z cytryny, 125 ml wody, 1 budyń śmietankowy, 250 ml mleka, szczypta soli, olej do głębokiego smażenia, cukier puder do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 7 czerwca (08:05)

    Składniki na 20 sztuk. Ciasto: 10 dag mąki pszennej, 8 dag masła, 2 jajka, 160 ml wody. Krem: 300 ml śmietany kremówki 36%, 2 łyżki cukru pudru, 1 dojrzały banan. Polewa: po 5 dag czekolady gorzkiej i mlecznej, 3-4 łyżki słodkiej śmietanki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 7 czerwca (08:05)

    Składniki na 25 sztuk: 1 opak. ciasta francuskiego, 3/4 szkl. ulubionego dżemu, 5 dag drobnego cukru lub 1 op. cukru waniliowego, masło do wysmarowania blaszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 7 czerwca (08:05)

    Składniki na 8 sztuk: 1 op. ciasta francuskiego, 20 dag kremu typu nutella, 3 łyżki siekanych migdałów, 2-3 łyżki mleka, 1 jajko, 2 łyżki likieru kawowego, 8 łyżek wiórków czekoladowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 7 czerwca (08:05)

    Składniki na 25 sztuk. Ciasto: 30-35 dag mąki pszennej, 300 ml pszenicznego lub bezalkoholowego piwa, 100 ml mleka, 3 dag świeżych drożdży, 2 jajka, 2 łyżki cukru, szczypta soli. Dodatkowo: cukier puder do posypania, olej do głębokiego smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 7 czerwca (08:05)

    Składniki na 30 sztuk. Ciasto: 45 dag mąki pszennej, 5 dag drożdży, 5 żółtek, 10 dag drobnego cukru, 3 łyżki wiórków kokosowych, 10 dag masła, 250 ml mleka, 1/2 kieliszka spirytusu. Dodatkowo: ok. 3/4 szkl. dżemu do nadziewania, polewa z 2 mlecznych czekolad rozpuszczonych z 3 łyżkami śmietany kremówki, kolorowa posypka, mąka do oprószenia dłoni i blatu, olej do głębokiego smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 7 czerwca (08:05)

    Składniki na 15 sztuk. Ciasto: 17 dag mąki pszennej, 5 dag masła lub margaryny, 2 jajka, 240 ml wody, po 2 łyżki cukru i cukru waniliowego, szczypta soli, olej do głębokiego smażenia. Krem: 350 ml śmietany kremówki, 1/3 szkl. cukru pudru, 2 łyżki ciemnego kakao, 1/2 szkl. drobno startej mlecznej czekolady.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 7 czerwca (08:05)

    Składniki na 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 twarde jabłka z czerwoną skórką, 3 łyżki cukru, 2 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy, 1/2 szkl. konfitury z płatków róży lub innej ciemnoczerwonej, 1 szkl. wody, cukier puder do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 7 czerwca (08:05)

    Składniki na 12 sztuk. Ciasto: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 8 plasterków ananasa (z syropu lub świeżego), ewentualnie 3/4 szkl. dżemu ananasowego. Dodatkowo: 1 jajko, 2 łyżki mleka, cukier lodowy lub wiórki kokosowe do posypania ciasteczek, 2-3 łyżki mąki pszennej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0