Reklama
  • Piątek, 27 stycznia (08:00)

    Składniki: 2,5 szklanki mąki, po pół szklanki cukru pudru oraz miodu, 1,5 łyżeczki sody, op. przyprawy korzennej (bez kakao), jajko, 5 dag masła, dżem.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 27 stycznia (08:00)

    Składniki: 2 szklanki mąki, 15 dag masła, szkl. purée z dyni, jajko, 1,5 szkl. cukru, 2 łyżeczki cynamonu, łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej, łyżeczka mielonych goździków, łyżeczka soli, 2 łyżeczki proszku do piecz., 1/2 łyżeczki sody.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 26 stycznia (08:00)

    Ciasto: 20 dag margaryny, 30 dag mąki, łyżka śmietany, 2 żółtka, 1-2 łyżki cukru pudru. Nadzienie: półtorej szklanki soku z pomarańczy, galaretka pomarańczowa. Ponadto: 15 dag serka mascarpone, łyżka cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (10:05)

    Składniki na 10 porcji: Paczka andrutów, 4 dojrzałe banany, szklanka cukru, 10 dag masła, 125 ml śmietany, 25 dag mascarpone, łyżka cukru pudru, 10 dag orzechów ziemnych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 24 stycznia (13:05)

    Składniki na 8 porcji: ● 25 dag mąki pszennej ● 6 łyżek cukru białego ● 4 łyżeczki cukru wanilinowego ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● szczypta soli ● 100 ml mleka ● 100 ml wody gazowanej ● 80 ml oleju ● 2 jajka ● pół tabliczki czekolady ● płatki lukrowe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Składniki na 10 sztuk: Tartaletki: 20 dag mąki pszennej • 2 żółtka • 5 dag zmielonych migdałów • 12 dag masła • 8 dag cukru pudru • szczypta soli. Nadzienie: 30 dag gorzkiej czekolady • 150 ml śmietany 12 proc. • 10 dag migdałów • 6 łyżek cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Składniki na 10 porcji: Ciasto: 15 dag mąki • 3 jajka • 10 dag cukru •10 dag masła • 30 dag dyni • łyżeczka proszku do pieczenia Lukier: 3/4 szklanki cukru pudru • 3 łyżki mleka • 4 łyżki purée z dyni • 5 listków cukrowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 stycznia (15:05)

    Składniki na 6 sztuk: 8-10 białek z jaj, 170 g cukru, 70 g mielonych orzechów włoskich, 70 g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier puder do posypania. Na krem: 400 g serka śmietankowego, 250 ml śmietany kremówki 33%, 60 ml syropu klonowego (lub miodu), orzechy do ozdoby.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 stycznia (15:05)

    Składniki na ok. 25 sztuk na ciasto: 20 dag mąki pszennej, 7 dag cukru, 8 dag zmielonych orzechów włoskich lub laskowych, 13 dag zimnego masła lub margaryny, 2 żółtka. Ponadto: 4 łyżki dżemu truskawkowego, 15 dag masy marcepanowej, 5 dag cukru pudru, 1 białko, 10 dag cukru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 stycznia (15:05)

    Składniki na 15 porcji na spód: 20 dag mąki pszennej, 5 dag zmielonych orzechów włoskich, 3 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 12 dag zimnego masła, 2 łyżki zimnej wody. Ponadto: 300 ml śmietanki kremówki 30 proc., 20 dag czekolady mlecznej, 20 dag białej czekolady, 20 dag gorzkiej czekolady

    Czytaj więcej Komentarzy:0