Reklama
  • Wtorek, 24 stycznia (13:05)

    Składniki na 8 porcji: ● 25 dag mąki pszennej ● 6 łyżek cukru białego ● 4 łyżeczki cukru wanilinowego ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● szczypta soli ● 100 ml mleka ● 100 ml wody gazowanej ● 80 ml oleju ● 2 jajka ● pół tabliczki czekolady ● płatki lukrowe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Składniki na 10 sztuk: Tartaletki: 20 dag mąki pszennej • 2 żółtka • 5 dag zmielonych migdałów • 12 dag masła • 8 dag cukru pudru • szczypta soli. Nadzienie: 30 dag gorzkiej czekolady • 150 ml śmietany 12 proc. • 10 dag migdałów • 6 łyżek cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Składniki na 10 porcji: Ciasto: 15 dag mąki • 3 jajka • 10 dag cukru •10 dag masła • 30 dag dyni • łyżeczka proszku do pieczenia Lukier: 3/4 szklanki cukru pudru • 3 łyżki mleka • 4 łyżki purée z dyni • 5 listków cukrowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 13 stycznia (15:05)

    Składniki na 6 sztuk: 8-10 białek z jaj, 170 g cukru, 70 g mielonych orzechów włoskich, 70 g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier puder do posypania. Na krem: 400 g serka śmietankowego, 250 ml śmietany kremówki 33%, 60 ml syropu klonowego (lub miodu), orzechy do ozdoby.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 stycznia (15:05)

    Składniki na ok. 25 sztuk na ciasto: 20 dag mąki pszennej, 7 dag cukru, 8 dag zmielonych orzechów włoskich lub laskowych, 13 dag zimnego masła lub margaryny, 2 żółtka. Ponadto: 4 łyżki dżemu truskawkowego, 15 dag masy marcepanowej, 5 dag cukru pudru, 1 białko, 10 dag cukru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 stycznia (15:05)

    Składniki na 15 porcji na spód: 20 dag mąki pszennej, 5 dag zmielonych orzechów włoskich, 3 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 12 dag zimnego masła, 2 łyżki zimnej wody. Ponadto: 300 ml śmietanki kremówki 30 proc., 20 dag czekolady mlecznej, 20 dag białej czekolady, 20 dag gorzkiej czekolady

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 stycznia (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 25 dag gotowego ciasta francuskiego (chłodzonego lub mrożonego), 2 duże twarde gruszki, 5 dag mielonych migdałów, 3 łyżki soku jabłkowego z miąższem, 1-2 łyżki płynnego miodu, 4 łyżki gruszkowego dżemu, cynamon, mąka do podsypania, cukier puder do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 stycznia (14:00)

    Składniki na 18 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej, 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych górskich, 3/4 szklanki posiekanych różnych bakalii (rodzynek, orzechów, wiórków kokosowych, suszonych moreli, daktyli, fig), 10 dag masła, 1/2 szklanki cukru trzcinowego, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 2 jajka, po 1/2 łyżeczki sody i proszku do pieczenia, szczypta soli.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 stycznia (13:05)

    Składniki na 12 sztuk: 3 duże jabłka, 9 łyżek soku cytrynowego, 125 g cukru + 2 łyżki, 100 g masła, 2 jajka, 150 g mąki pszennej , 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 125 g konfitury morelowej, tłuszcz do foremek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 stycznia (14:05)

    Składniki: 10 dag zmielonej suchej soczewicy, 10 dag mąki, 20 dag cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, gorzka czekolada, 10 dag masła, 2 jajka, sól, garść groszków.

    Czytaj więcej Komentarzy:0