Reklama
  • Środa, 26 czerwca 2013 (09:55)

    Skład na 12 sztuk: słoik owoców w słodkiej zalewie (np. brzoskwiń, moreli), 250 g mąki tortowej, 3 jajka, sól, 150 g cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżeczka startej skórki z cytryny, 75 ml oleju, 250 ml tłustego mleka, 50 g mąki ziemniaczanej, łyżka proszku do pieczenia, cukier puder do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 6 czerwca 2013 (11:42)

    Jest bardzo słodkie. Ale ta słodycz pasuje do Dnia Matki – bo musi być on wyjątkowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 6 czerwca 2013 (11:42)

    Te ciastka cieszą i oczy, i podniebienie. Nikt ich sobie nie odmówi.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 6 czerwca 2013 (11:42)

    Wyglądają prze pysznie i delikatnie. I dokładnie takie są.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 29 maja 2013 (13:48)

    Składniki na 5 porcji: 2 jajka, 250-300 ml mleka, 13 dag mąki pszennej, sól, 2-3 łyżki drobnego cukru, 1 łyżka oleju do ciasta naleśnikowego+olej do smażenia, 10 dag dżemu truskawkowego lub marmolady truskawkowej, ozdoby z lukrecji lub czekolady (na różki), kuleczki lub gwiazdki cukiernicze (na oczy). Do dekoracji: listki mięty oraz kwiaty rumianku lub stokrotki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 29 maja 2013 (13:48)

    Składniki na 20-25 sztuk: 15 dag orzechów włoskich, 1 białko, 15 dag cukru pudru + 3 łyżeczki do wysypania foremek, 20-25 okrągłych małych biszkoptów. Składniki na krem: 10 dag masła (lub serka mascarpone), 6 dag cukru pudru, 1 żółtko. Do dekoracji: 15 dag mlecznej czekolady, 2 łyżki białej polewy, 20-25 migdałów bez skórki, czerwone owoce kandyzowane, a w sezonie świeże, np. poziomki. Ponadto: prążkowane foremki w kształcie ula.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 29 maja 2013 (10:28)

    Składniki: 25 dag mąki pszennej, 6 łyżek cukru pudru, opakowanie cukru waniliowego, sól, pół łyżeczki skórki startej z cytryny, 3/4 kostki masła, 2 żółtka, 15 dag konfitury z róży, opakowanie białej polewy czekoladowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 29 maja 2013 (10:20)

    Mięciutkie, słodkie – po prostu pycha. Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 29 maja 2013 (10:20)

    Kiedyś zostałam poproszona o przygotowanie kolacji na zamówienie. Oto co zrobiłam na deser.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 29 maja 2013 (10:19)

    Składniki: 20 dag mąki, 1 łyżeczeka proszku do pieczenia, sól, jedno jajko, 6 dag brązowego cukru, 125 ml mleka, 6 dag masła, 20 dag truskawek. Kruszonka: 1 łyżka wiórków kokosowych, 1 łyżka masła, 2 łyżki mąki, 1 łyżka cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0