Reklama
  • Piątek, 8 marca 2013 (12:47)

    Składniki: (30 sztuk) 1,5 szkl. mąki, 1 szkl. płatków owsianych, 1 łyż. proszku do pieczenia, 1 łyżeczka soli, 1 szkl. miodu, 1,5 szkl. jogurtu naturalnego, 1 szkl. jogurtu jagodowego, 1/2 szkl. mleka, 3 łyż. oleju rzepakowego, aromat waniliowy, 1 jajko, 2 szkl. jagód lub malin.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 26 lutego 2013 (14:25)

    Składniki (4 porcje): 3 dag drożdży, 10 dag drobnego cukru, 150 ml śmietany, 50 dag mąki tortowej, sól, 3 jajka, 20 dag masła, cukier puder do posypania, 15 dag mlecznej czekolady, 30 ml śmietany do gotowania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 lutego 2013 (11:47)

    Przygotowanie ok. 70 min. Koszt porcji ok. 5 zł.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 lutego 2013 (11:47)

    Przygotowanie 50 minut. Koszt porcji ok. 90 gr.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 lutego 2013 (15:34)

    Składniki na 20 porcji: Na ciastka ptysiowe: 125 g masła lub margaryny, 4 jajka, 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka wody. Na krem i do dekoracji: szklanka śmietanki kremówki, 1 torebka śmietan-fiksu, 2 łyżki soku wiśniowego, polewa czekoladowa. Ponadto: szprycka cukiernicza z końcówką w kształcie gwiazdki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 lutego 2013 (15:33)

    Składniki na 10 porcji: Na ciastka: 1/2 kg mąki pszennej, 10 dag cukru, 10 dag masła, 4 jajka, 1 szklanka mleka, 5 dag drożdży, szczypta soli, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc. (niepełna szklanka), 1 łyżka cukru pudru, wisienki do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 lutego 2013 (15:32)

    Składniki na 25 sztuk: 24 dag mąki l 10 dag kaszy manny, 7 dag cukru, 10 dag masła, 1 łyżeczka proszku do piecze nia, ulubiony aromat do ciast, opakowanie cukru wanilinowego, 1 jajko. Ponadto: 3-4 łyżki cukru do posypania, papier do pieczenia lub olej do przygotowania blachy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 lutego 2013 (15:32)

    Składniki na 40-50 sztuk: Na kruche ciasteczka: 70 dag mąki, po 12 dag margaryny, smalcu i cukru pudru, 4 żółtka, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, aromat śmietankowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 lutego 2013 (15:32)

    Składniki na 20 sztuk: tabliczka (10 dag) ciemnej czekolady gorzkiej lub deserowej, 1 i 3/4 szklanki mąki, kostka masła (20 dag), 5 łyżek cukru, 1 żółtko, 2 łyżki likieru migdałowego lub aromat migdałowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 lutego 2013 (15:32)

    Składniki na 12-16 sztuk: 25 dag mąki, 10 dag mielonych migdałów, 9 dag cukru, 18 dag zimnego masła lub margaryny, szczypta soli, kilka kropli esencji migdałowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0