Reklama
  • Wtorek, 7 marca (14:05)

    Składniki na 24 sztuki: 125 g masła, 1/3 szklanki cukru pudru (plus łyżka do obsypania ciastek), 2 łyżki brązowego cukru, szklanka pszennej mąki, 1/3 szklanki mąki ryżowej, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki przyprawy piernikowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 marca (14:05)

    Składniki na 8 sztuk: 125 g masła, 1/2 szklanki cukru pudru, 2 jajka, roztrzepane łyżeczka esencji waniliowej, 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/4 szklanki kakao, 1 i 1/2 l lodów truskawkowych, cukier puder do oprószenia, kilka świeżych truskawek do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 marca (14:05)

    Składniki na 12 sztuk: 3/4 szklanki cukru pudru, 3/4 szklanki oleju, jajko, lekko roztrzepane, 1/2 łyżeczki białego octu winnego, łyżeczka esencji waniliowej, 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 szklanki maślanki, czerwony barwnik spożywczy (dopasuj ilość według przepisu na opakowaniu). Lukier: 125 g twarożku homogenizowanego, 50 g masła, 4 szklanki cukru pudru, 1/4 szklanki kakao.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (15:05)

    Składniki (8 porcji): ● 250 g mąki ● 2/3 szklanki i 3 łyżki cukru ● cukier wanilinowy ● łyżeczka proszku do pieczenia ● szklanka mleka ● 2 jajka ● 1/2 szklanki oleju ● 300 ml śmietany kremówki ● 1/2 łyżeczki kardamonu w proszku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Składniki na 12 sztuk: Babeczki: szklanka ciecierzycy • dojrzały banan • szklanka mąki • 2 jajka • 1/2 szklanki cukru • 1/4 szklanki oliwy • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • łyżeczka cynamonu • 1,5 łyżeczki mielonego imbiru • 1/2 łyżeczki soli. Dekoracja: 200 ml śmietany 30 proc. • łyżka cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (08:00)

    Lekkie, pożywne oraz bogate w błonnik ciasteczka owsiane zaspokoją głód i dadzą energię. Potrzebne: ● 250 g płatków owsianych, ● 3/4 szklanki mąki ● 2 jajka ● 100 g masła ● 100 g cukru ● 1 opakowanie cukru wani- linowego ● 1/2 szklanki mleka ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia ● szczypta soli sposób przygotowania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki : 300 g mąki tortowej • 1/3 szklanki cukru pudru • łyżeczka proszku do pieczenia • 2 jajka • łyżka gęstej śmietany 18 proc. • 1/2 kostki masła roślinnego. Krem: 150 ml likieru waniliowego • 300 ml śmietany 30 proc. • 3 Śnieżki w proszku • 375 g serka mascarpone oraz kilka łyżek gęstych powideł śliwkowych lub innego dżemu czy kajmaku • dowolne posypki i ozdoby.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki : 17 dag masła, 10 dag cukru, jajko, sól,  27 dag mąki,  4 łyżki kakao,  do dekoracji: białko, sok z cytryny, ok. szklanki cukru pudru oraz kolorowe posypki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki :  ok. 30 dag suchego ciasta biszkoptowego, 3 łyżki masła orzechowego, 2 łyżki rozpuszczonej białej czekolady, 2 paski ciemnej czekolady. Do dekoracji: 20 dag białej czekolady, 1-2 łyżki mleka, kolorowe posypki, gotowy barwny lukier.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Ciasto na muffinki: 12,5 dag margaryny, 5 dag mlecznej czekolady, łyżka kakao, 1/2 szklanki cukru, 1/4 szklanki wody, szklanka mąki, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 250 ml śmietany 30 proc., 10 sztuk białych cukierków typu michałki,  25 dag serka mascarpone.

    Czytaj więcej Komentarzy:0