Reklama
  • Środa, 1 marca (13:05)

    Składniki na 30 porcji: 100 g masy marcepanowej, 100 g masła, 40 g cukru, 10 g cukru waniliowego, sól, 200 g mąki, żółtko, 2 brzoskwinie, 200 g dżemu z jabłek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (13:05)

    Składniki na 12 porcji: 1 cytryna, 600 g świeżych borówek, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 75 g cukru, 250 g chudego twarogu, 200 ml śmietany 30%, 24 kruche ciastka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (14:05)

    Składniki na 8-10 porcji: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (może być mrożone), 2-3 duże, twarde i słodkie jabłka , 6-8 łyżek gładkiego dżemu brzoskwiniowego, 1 jajko, 1 łyżka mleka, cukier puder do dekoracji, cynamon, sok z jednej cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (13:00)

    Składniki na 6 porcji: ● 2 białka jajka ● 10 dag cukru ● tubka kremu czekoladowego ● 40 dag owoców.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Składniki na 6 porcji: ● 2 białka jajka ● 10 dag cukru ● tubka kremu czekoladowego ● 40 dag owoców

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (08:05)

    Składniki na 10 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 250 ml mleka 3,2 proc., 3 żółtka, 70 g + 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 25 g miękkiego masła, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 10 połówek orzechów włoskich, 100 g cukru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (15:00)

    Składniki: 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej (ewentualnie cytrynowej), 4 dag kandyzowanego imbiru, 25 dag cukru pudru, 17,5 dag mąki szczypta soli, 12,5 dag masła, 1 białko czerwony i żółty barwnik spożywczy, 1-2 łyżki cukru, mąka do oprószenia stolnicy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (15:00)

    Składniki: 20 dag orzechów włoskich, 20 dag masła, 10 dag + 5 dag cukru, szczypta soli, 1 jajko, 30 dag mąki, 1 łyżeczka korzennej przyprawy do pierników, skórka z 1/2 cytryny, 20 dag marmolady morelowej Na lukier: 20 dag cukru pudru, 6 łyżek soku z cytryny, cukrowa posypka do dekoracji, mąka do oprószenia stolnicy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (15:00)

    Składniki: 1 cytryna, 30 dag mąki, 10 dag cukru, 1 jajko, 20 dag zimnego masła, 30-60 migdałów (bez skórki),1 jajko i 1 łyżka mleka do posmarowania ciastek, mąka do oprószenia stolnicy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Składniki na 20 sztuk: 1,5 szklanki mąki pszennej, szklanka mąki ziemniaczanej, 4 żółtka, kostka masła, pół szklanki cukru pudru, łyżka cukru waniliowego, 4 łyżki mielonych migdałów, łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4  szklanki płynnego lukru, różowy barwnik.

    Czytaj więcej Komentarzy:0