Reklama
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki : 300 g mąki tortowej • 1/3 szklanki cukru pudru • łyżeczka proszku do pieczenia • 2 jajka • łyżka gęstej śmietany 18 proc. • 1/2 kostki masła roślinnego. Krem: 150 ml likieru waniliowego • 300 ml śmietany 30 proc. • 3 Śnieżki w proszku • 375 g serka mascarpone oraz kilka łyżek gęstych powideł śliwkowych lub innego dżemu czy kajmaku • dowolne posypki i ozdoby.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki : 17 dag masła, 10 dag cukru, jajko, sól,  27 dag mąki,  4 łyżki kakao,  do dekoracji: białko, sok z cytryny, ok. szklanki cukru pudru oraz kolorowe posypki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki :  ok. 30 dag suchego ciasta biszkoptowego, 3 łyżki masła orzechowego, 2 łyżki rozpuszczonej białej czekolady, 2 paski ciemnej czekolady. Do dekoracji: 20 dag białej czekolady, 1-2 łyżki mleka, kolorowe posypki, gotowy barwny lukier.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Ciasto na muffinki: 12,5 dag margaryny, 5 dag mlecznej czekolady, łyżka kakao, 1/2 szklanki cukru, 1/4 szklanki wody, szklanka mąki, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 250 ml śmietany 30 proc., 10 sztuk białych cukierków typu michałki,  25 dag serka mascarpone.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (13:05)

    Składniki na 30 porcji: 100 g masy marcepanowej, 100 g masła, 40 g cukru, 10 g cukru waniliowego, sól, 200 g mąki, żółtko, 2 brzoskwinie, 200 g dżemu z jabłek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (13:05)

    Składniki na 12 porcji: 1 cytryna, 600 g świeżych borówek, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 75 g cukru, 250 g chudego twarogu, 200 ml śmietany 30%, 24 kruche ciastka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (14:05)

    Składniki na 8-10 porcji: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (może być mrożone), 2-3 duże, twarde i słodkie jabłka , 6-8 łyżek gładkiego dżemu brzoskwiniowego, 1 jajko, 1 łyżka mleka, cukier puder do dekoracji, cynamon, sok z jednej cytryny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (13:00)

    Składniki na 6 porcji: ● 2 białka jajka ● 10 dag cukru ● tubka kremu czekoladowego ● 40 dag owoców.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Składniki na 6 porcji: ● 2 białka jajka ● 10 dag cukru ● tubka kremu czekoladowego ● 40 dag owoców

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (08:05)

    Składniki na 10 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 250 ml mleka 3,2 proc., 3 żółtka, 70 g + 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 25 g miękkiego masła, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 10 połówek orzechów włoskich, 100 g cukru

    Czytaj więcej Komentarzy:0