Reklama
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Składniki na 30 sztuk. Ciasto: 20 dag mąki pszennej • 10 dag masła • 5 dag cukru pudru • żółtko • 2 łyżki zimnej wody • szczypta soli. Nadzienie: opakowanie budyniu waniliowego bez cukru • 300 ml mleka • 2 łyżki cukru • 3 dag masła • 5 mało dojrzałych gruszek • 20 dag dżemu z żurawiny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Składniki na 20 sztuk. Ciasteczka: 2 szklanki mąki pszennej • 2 żółtka • 12 dag masła • 1/3 szklanki cukru pudru • szczypta soli. Nadzienie: 15 dag dżemu wiśniowego • suszone płatki dzikiej jadalnej róży do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Składniki na 20 sztuk. Spód: 10 dag masła • szklanka mąki pszennej • 2 jajka •10 dag gorzkiej czekolady • 3 łyżki kakao • 1/3 szklanki cukru. Masa: 60 dag twarogu sernikowego •10 dag białej czekolady •1/3 szklanki cukru • 3 jajka • 3 krople aromatu waniliowego. Dekoracja: twarde dwukolorowe pokruszone cukierki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Składniki na 30 sztuk. Ciasto: 20 dag mąki krupczatki • 2 dag mąki ziemniaczanej • 10 dag masła • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 3 łyżki cukru • opakowanie cukru waniliowego • żółtko. Dekoracja: 50 dag masy makowej • 1/2 szklanki gruboziarnistego cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (15:00)

    Skład na 14 sztuk: 1/2 kg mąki tortowej, 80 g drożdży, 200 g masła, 1/2 szklanki słodkiej śmietany, konfitury truskawkowe lub malinowe albo powidła śliwkowe do wypełnienia rogalików.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (15:00)

    Skład na 40 sztuk: ● 500 g mąki ● 40 g drożdży ● 200 ml mleka ● 2 łyżki masła ● 50 g cukru ● 2 żółtka ● kieliszek wódki lub rumu ● 1 l oleju do smażenia pączków ● białko ● 1/3 szklanki cukru pudru ● opakowanie cukru waniliowego ● szczypta soli.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (10:00)

    Składniki na 12 sztuk: 35 dag mąki tortowej, 15 dag mlecznej czekolady, 23 dag cukru drobnego, 20 dag margaryny do pieczenia, 3 jajka, 2-3 łyżki cukru waniliowego, 3 łyżki ciemnego kakao, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, 2-3 łyżeczki przyprawy do pierników, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 4 łyżki mleka 3,2 proc., sól, 40 dag serka mascarpone, 150 ml śmietanki 30 proc., 3 łyżki cukru pudru, aromat pomarańczowy, paski lukrecji, pisaki cukrowe, draże do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (10:00)

    Składniki na 30 sztuk: Zaczyn: 5 dag świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru drobnego, 4 łyżki ciepłego mleka. Ciasto: 50 dag mąki tortowej, 3 łyżki masła, 1 szklanka śmietanki 30 proc., 10 dag cukru drobnego, 1 łyżka soku z cytryny, 1/2 szklanki rodzynek, 1 łyżka świeżo otartej skórki z cytryny, sól, smalec lub olej do głębokiego smażenia, cukier puder do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (08:05)

    Składniki na 8 sztuk: Babeczki: 20 dag mąki tortowej • 3 jajka • 16 dag masła • 12 dag cukru • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 1,5 łyżki maku • 3 łyżki mleka • 3 cytryny Dekoracja: 250 ml śmietany 30 proc. • 3 łyżki maku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (08:05)

    Składniki: 6 jajek, szklanka cukru pudru, 1/3 szklanki mąki kukurydzianej, 2/3 szklanki mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/3 szklanki ciemnego kakao, krem karmelowy, 2 opakowania serka mascarpone, 2/3 szklanki cukru pudru, 50 g masła, łyżeczka esencji waniliowej, 1/2 łyżeczki soli morskiej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0