Reklama
  • Czwartek, 23 lutego (15:00)

    Składniki: 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej (ewentualnie cytrynowej), 4 dag kandyzowanego imbiru, 25 dag cukru pudru, 17,5 dag mąki szczypta soli, 12,5 dag masła, 1 białko czerwony i żółty barwnik spożywczy, 1-2 łyżki cukru, mąka do oprószenia stolnicy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (15:00)

    Składniki: 20 dag orzechów włoskich, 20 dag masła, 10 dag + 5 dag cukru, szczypta soli, 1 jajko, 30 dag mąki, 1 łyżeczka korzennej przyprawy do pierników, skórka z 1/2 cytryny, 20 dag marmolady morelowej Na lukier: 20 dag cukru pudru, 6 łyżek soku z cytryny, cukrowa posypka do dekoracji, mąka do oprószenia stolnicy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (15:00)

    Składniki: 1 cytryna, 30 dag mąki, 10 dag cukru, 1 jajko, 20 dag zimnego masła, 30-60 migdałów (bez skórki),1 jajko i 1 łyżka mleka do posmarowania ciastek, mąka do oprószenia stolnicy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Składniki na 20 sztuk: 1,5 szklanki mąki pszennej, szklanka mąki ziemniaczanej, 4 żółtka, kostka masła, pół szklanki cukru pudru, łyżka cukru waniliowego, 4 łyżki mielonych migdałów, łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4  szklanki płynnego lukru, różowy barwnik.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Składniki na 30 sztuk. Ciasto: 20 dag mąki pszennej • 10 dag masła • 5 dag cukru pudru • żółtko • 2 łyżki zimnej wody • szczypta soli. Nadzienie: opakowanie budyniu waniliowego bez cukru • 300 ml mleka • 2 łyżki cukru • 3 dag masła • 5 mało dojrzałych gruszek • 20 dag dżemu z żurawiny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Składniki na 20 sztuk. Ciasteczka: 2 szklanki mąki pszennej • 2 żółtka • 12 dag masła • 1/3 szklanki cukru pudru • szczypta soli. Nadzienie: 15 dag dżemu wiśniowego • suszone płatki dzikiej jadalnej róży do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Składniki na 20 sztuk. Spód: 10 dag masła • szklanka mąki pszennej • 2 jajka •10 dag gorzkiej czekolady • 3 łyżki kakao • 1/3 szklanki cukru. Masa: 60 dag twarogu sernikowego •10 dag białej czekolady •1/3 szklanki cukru • 3 jajka • 3 krople aromatu waniliowego. Dekoracja: twarde dwukolorowe pokruszone cukierki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Składniki na 30 sztuk. Ciasto: 20 dag mąki krupczatki • 2 dag mąki ziemniaczanej • 10 dag masła • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 3 łyżki cukru • opakowanie cukru waniliowego • żółtko. Dekoracja: 50 dag masy makowej • 1/2 szklanki gruboziarnistego cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (15:00)

    Skład na 14 sztuk: 1/2 kg mąki tortowej, 80 g drożdży, 200 g masła, 1/2 szklanki słodkiej śmietany, konfitury truskawkowe lub malinowe albo powidła śliwkowe do wypełnienia rogalików.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (15:00)

    Skład na 40 sztuk: ● 500 g mąki ● 40 g drożdży ● 200 ml mleka ● 2 łyżki masła ● 50 g cukru ● 2 żółtka ● kieliszek wódki lub rumu ● 1 l oleju do smażenia pączków ● białko ● 1/3 szklanki cukru pudru ● opakowanie cukru waniliowego ● szczypta soli.

    Czytaj więcej Komentarzy:0