Reklama
  • Środa, 22 lutego (08:05)

    Składniki: 36 biszkoptów, tzw. paluszków, 3 tabliczki gorzkiej czekolady, łyżka oleju, 1/2 szklanki dżemu malinowego, krem waniliowy: 200 g serka mascarpone, 1/3 szklanki cukru pudru, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (08:05)

    Składniki: 4 jajka szklanka cukru pudru, szklanka mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 100 g masła, 220 ml mleka kokosowego (z puszki), 100 g wiórków kokosowych, krem z marakui: 125 g masła, posiekanego, 1/2 szklanki cukru pudru, miąższ z 3 owoców marakui, 2 jajka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 lutego (08:05)

    Składniki na 8 porcji: 15 dag masła, 9 dag cukru trzcinowego, 20 dag mąki pełnoziarnistej pszennej typ 2000, 2 żółtka, 4 dag jagód goji, 4 dag ziaren słonecznika.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (11:05)

    Składniki: 12,5 dag masła, 1,5 szkl. mąki pszennej, łyżeczka proszku do piecz. , 2 łyżki nasion chia, 2 żółtka, 1/2 szkl. cukru pudru, łyżka oleju z pestek winogron albo innego o neutralnym smaku, łyżeczka ekstraktu wani liowego, szczypta soli.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 18 dag mąki, 8 dag cukru kryształu, 1 jajko, 2 łyżki masła, 1 łyżka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka mielonego kardamonu, 4 dag naturalnego miodu, cukier puder do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 5 dag drożdży, 15 dag cukru kryształu, 50 dag mąki pszennej, 1 szklanka ciepłego mleka, 20 dag masła, 2 jajka, 2 łyżki mielonego cynamonu, sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 25 dag mąki pszennej , 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, szczypta anyżu, 10 dag masła, sok z 1 cytryny, 1 jajko, sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 lutego (08:00)

    Składniki na 8 porcji: • 25 dag mąki pszennej • 6 łyżek cukru • cukier wanilinowy • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • szczypta soli • 100 ml mleka • 100 ml wody gazowanej • 2 jajka • 80 ml oleju • pół tabliczki czekolady • dekoracje

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:05)

    Składniki na 20 porcji: 25 dag mąki, 1/2 kostki masła, 4 łyżki cukru pudru, 1 żółtko, szczypta soli, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki śmietany lub wody, ok. 10 dag marmolady wieloowocowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:05)

    Ciasto: 25 dag migdałów • 25 dag cukru. Lukier: 25 dag cukru pudru • łyżeczka soku z cytryny • białko. Dekoracja: 15 dag orzechów laskowych • 10 dag pistacji • 10 dag skórki pomarańczowej. 1 Migdały zalej wrzątkiem. Osącz, usuń skórki. Zmiksuj z dwiema łyżkami ciepłej wody. Masę przełóż do garnka i ucieraj z cukrem, podgrzewając na małym ogniu. Wystudź, rozwałkuj, wytnij krążki. 2 Cukier puder utrzyj z białkiem. Dodaj sok z cytryny. Posmaruj ciasteczka i udekoruj b

    Czytaj więcej Komentarzy:0