Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:05)

    Składniki na 10 porcji: Ciasteczka: 2 szklanki mąki pszennej • 2 żółtka • 12 dag masła • 1/3 szklanki cukru pudru • szczypta soli. Nadzienie: 15 dag dżemu wiśniowego. Dekoracja: szklanka cukru pudru • 3 łyżki ciepłej wody • 15 dag pistacji • kandyzowana żurawina.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:05)

    Składniki na 25 porcji: Ciasto: 30 dag orzechów włoskich • 20 dag cukru pudru • 4 białka • 5 dag mąki pszennej. Wierzch: 10 dag masła • 10 dag czekolady mlecznej • 10 dag białej czekolady • orzeszki piniowe i pistacje.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:00)

    Składniki dla 4 osób: 1/2 kg mąki • 6-7 dag drożdży • 10-15 dag cukru • 10 dag margaryny • płaska łyżeczki soli 4-5 żółtek • 3/4 szklanki mleka • kieliszek alkoholu • tłuszcz do smażenia • cukier puder.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 lutego (14:05)

    Składniki na 12 sztuk: Babeczki: szklanka mąki pszennej • 2 jajka • 40 ml oleju • szklanka płatków owsianych • 3 dojrzałe banany • 2/3 szklanki cukru • łyżeczka proszku do pieczenia • szklanka mleka • 2 łyżeczki kakao • 10 dag gorzkiej czekolady • 12 dag orzechów włoskich Nadzienie: 50 ml śmietany 30 proc. • łyżka cukru pudru • 12 ciastek czekoladowych • 3 banany

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 lutego (08:05)

    Składniki na ok. 15 sztuk Na ciasto: 18 dag mąki pszennej, 5 dag cukru pudru, 10 dag zimne go masła lub margaryny, ½ łyżki jogurtu greckiego lub kwaśnej śmieta ny 18 proc., 1 żółtko. Ponadto: 30 dag orzechów, np. włoskich, laskowych lub niesolonych ziemnych, 2 łyżki płynnego miodu, 10 dag cukru, 10 dag masła, 15 dag białej czekolady, 3 łyżki śmietanki kremówki 30 proc.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 lutego (08:05)

    Składniki na 12 sztuk: Na muffiny: 25 dag mąki pszennej, 9 dag płatków owsianych, 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, ½ łyżeczki cynamonu, 1 garść rodzynek, 2 jajka, 200 ml mleka, 80 ml oleju, np. słonecznikowego,7 łyżek płynnego miodu. Ponadto: 25 dag serka mascarpone, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., ½ szklanki cukru pudru, 2 wafle miodowe, 6 łyżeczek płynnego miodu

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (15:05)

    Skład na 12 sztuk: ● 2 łyżki maku ● 150 g borówek ● 275 g mąki ● 225 g cukru ● łyżka proszku do pieczenia ● 125 ml oleju ● 2 jaja ● 125 ml maślanki ● 150 g białej czekolady.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (10:05)

    Składniki na 50 sztuk: 20 dag miękkiego masła, 20 dag cukru pudru, 1 żółtko, szczypta soli, 20 dag mąki, 10 dag mielonych migdałów, 3 łyżki likieru migdałowego, 3 dag posiekanych pistacji, mąka do prószenia stolnicy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (10:05)

    Składniki na 25 sztuk: 20 mąki, 5-6 łyżek mielonych orzechów laskowych, 2 łyżki cukru, 10 dag masła, 1 op. cukru waniliowego, 1 jajko, 1 żółtko, szczypta soli, 1 op. gotowego lukru do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (10:05)

    Składniki na 30-35 sztuk: 30 dag mąki pszennej, 10 dag cukru, 2 jajka, 15 dag masła, 25 dag gotowej masy makowej, 1op. cukru waniliowego, szczypta soli, 1 żółtko, ok. 20 dag płatków migdałowych do posypania, 30-35 kandyzowanych wisienek do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0