Reklama
  • Czwartek, 2 lutego (10:05)

    Składniki na 30 sztuk: 25 dag mąki pszennej, 25 dag mielonego tłustego twarogu, 1/2 kostki zimnej margaryny (12,5 dag), 10 dag drobnego cukru, 1 op. cukru waniliowego, 1 słoik kremu czekoladowego typu nutella, posiekane pistacje i cukier puder do dekoracji, mąka do oprószenia stolnicy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 lutego (13:05)

    Składniki na 12 sztuk: 20 dag gorzkiej czekolady, 10 dag masła, 25 dag mąki, 15 dag cukru pudru plus do dekoracji, 150 ml mleka, 3 jajka, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 30 dag mrożonych malin, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki kakao, 1 łyżka cukru waniliowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (15:05)

    Skład na 6 sztuk: ● 250 g mąki ● 2 jaja ● 75 g cukru ● 21 g świeżych drożdży ● opakowanie cukru waniliowego ● 25 g masła lub margaryny ● 125 ml mleka ● szczypta soli ● 90 g powideł śliwkowych ● cukier puder.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 27 stycznia (14:00)

    Składniki: 23 dag masła, 20 dag płatków owsianych, 10 dag wiórków kokosa, 2 jajka, 20 dag cukru, szczypta soli, 1/2 torebki cukru wanilinowego, szczypta cynamonu, 20 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 15 dag rodzynek, 2 dag cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 27 stycznia (14:00)

    Składniki: 5 dag rodzynek, sól, 2 małe jabłka, 1 jajko, 10 dag marcepanu, 1 cukier wanilinowy, 10 dag cukru, 22,5 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 6 łyżek oleju, 20 dag kwaśnej śmietany, 2 krople zapachu migdałowego do ciasta, 2,5 dag posiekanych migdałów, suszone plasterki jabłek, siekane migdały do ozdoby.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 27 stycznia (14:00)

    Składniki: 25 dag zimnego masła, 27,5 dag drobnego cukru, 30 dag mąki, 15 dag mielonych migdałów, 3 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 torebki cukru waniliowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 27 stycznia (08:00)

    Składniki: 2,5 szklanki mąki, po pół szklanki cukru pudru oraz miodu, 1,5 łyżeczki sody, op. przyprawy korzennej (bez kakao), jajko, 5 dag masła, dżem.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 27 stycznia (08:00)

    Składniki: 2 szklanki mąki, 15 dag masła, szkl. purée z dyni, jajko, 1,5 szkl. cukru, 2 łyżeczki cynamonu, łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej, łyżeczka mielonych goździków, łyżeczka soli, 2 łyżeczki proszku do piecz., 1/2 łyżeczki sody.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 26 stycznia (08:00)

    Ciasto: 20 dag margaryny, 30 dag mąki, łyżka śmietany, 2 żółtka, 1-2 łyżki cukru pudru. Nadzienie: półtorej szklanki soku z pomarańczy, galaretka pomarańczowa. Ponadto: 15 dag serka mascarpone, łyżka cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (10:05)

    Składniki na 10 porcji: Paczka andrutów, 4 dojrzałe banany, szklanka cukru, 10 dag masła, 125 ml śmietany, 25 dag mascarpone, łyżka cukru pudru, 10 dag orzechów ziemnych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0