Reklama
  • Czwartek, 2 lutego (15:05)

    Skład na 12 sztuk: ● 2 łyżki maku ● 150 g borówek ● 275 g mąki ● 225 g cukru ● łyżka proszku do pieczenia ● 125 ml oleju ● 2 jaja ● 125 ml maślanki ● 150 g białej czekolady.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (10:05)

    Składniki na 50 sztuk: 20 dag miękkiego masła, 20 dag cukru pudru, 1 żółtko, szczypta soli, 20 dag mąki, 10 dag mielonych migdałów, 3 łyżki likieru migdałowego, 3 dag posiekanych pistacji, mąka do prószenia stolnicy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (10:05)

    Składniki na 25 sztuk: 20 mąki, 5-6 łyżek mielonych orzechów laskowych, 2 łyżki cukru, 10 dag masła, 1 op. cukru waniliowego, 1 jajko, 1 żółtko, szczypta soli, 1 op. gotowego lukru do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (10:05)

    Składniki na 30-35 sztuk: 30 dag mąki pszennej, 10 dag cukru, 2 jajka, 15 dag masła, 25 dag gotowej masy makowej, 1op. cukru waniliowego, szczypta soli, 1 żółtko, ok. 20 dag płatków migdałowych do posypania, 30-35 kandyzowanych wisienek do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (10:05)

    Składniki na 30 sztuk: 25 dag mąki pszennej, 25 dag mielonego tłustego twarogu, 1/2 kostki zimnej margaryny (12,5 dag), 10 dag drobnego cukru, 1 op. cukru waniliowego, 1 słoik kremu czekoladowego typu nutella, posiekane pistacje i cukier puder do dekoracji, mąka do oprószenia stolnicy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 lutego (13:05)

    Składniki na 12 sztuk: 20 dag gorzkiej czekolady, 10 dag masła, 25 dag mąki, 15 dag cukru pudru plus do dekoracji, 150 ml mleka, 3 jajka, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 30 dag mrożonych malin, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki kakao, 1 łyżka cukru waniliowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (15:05)

    Skład na 6 sztuk: ● 250 g mąki ● 2 jaja ● 75 g cukru ● 21 g świeżych drożdży ● opakowanie cukru waniliowego ● 25 g masła lub margaryny ● 125 ml mleka ● szczypta soli ● 90 g powideł śliwkowych ● cukier puder.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 27 stycznia (14:00)

    Składniki: 23 dag masła, 20 dag płatków owsianych, 10 dag wiórków kokosa, 2 jajka, 20 dag cukru, szczypta soli, 1/2 torebki cukru wanilinowego, szczypta cynamonu, 20 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 15 dag rodzynek, 2 dag cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 27 stycznia (14:00)

    Składniki: 5 dag rodzynek, sól, 2 małe jabłka, 1 jajko, 10 dag marcepanu, 1 cukier wanilinowy, 10 dag cukru, 22,5 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 6 łyżek oleju, 20 dag kwaśnej śmietany, 2 krople zapachu migdałowego do ciasta, 2,5 dag posiekanych migdałów, suszone plasterki jabłek, siekane migdały do ozdoby.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 27 stycznia (14:00)

    Składniki: 25 dag zimnego masła, 27,5 dag drobnego cukru, 30 dag mąki, 15 dag mielonych migdałów, 3 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 torebki cukru waniliowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0