Reklama
  • Środa, 8 lutego (14:05)

    Babeczki bananowo-czekoladowe

Składniki na 12 sztuk: Babeczki: szklanka mąki pszennej • 2 jajka • 40 ml oleju • szklanka płatków owsianych • 3 dojrzałe banany • 2/3 szklanki cukru • łyżeczka proszku do pieczenia • szklanka mleka • 2 łyżeczki kakao • 10 dag gorzkiej czekolady • 12 dag orzechów włoskich Nadzienie: 50 ml śmietany 30 proc. • łyżka cukru pudru • 12 ciastek czekoladowych • 3 banany

1. Banany rozgnieć. Dodaj jajka, mleko, olej. Mąkę przesiej przez sito i wymieszaj z płatkami. Dodaj kakao, proszek do pieczenia, wymieszane jajka, mleko i olej. Czekoladę i orzechy posiekaj, dodaj do masy i wymieszaj.

2. Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Do każdej nałóż porcję masy. Piecz 30 minut w 180°C. Śmietanę ubij z cukrem. Nałóż na babeczki, udekoruj ciastkami i bananami.

Reklama

Czas: około godziny.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 6 sztuk: 1 opak. świeżego lub mrożonego ciasta francuskiego, 1 żółtko, 350 ml + 3 łyżki śmietany kremówki 36%, 3 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy, 3 łyżki małych rodzynek, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.