Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Beziki

Składniki na 6 porcji: ● 2 białka jajka ● 10 dag cukru ● tubka kremu czekoladowego ● 40 dag owoców

1. Białka ubij z cukrem.

2. Przy pomocy rękawa cukierniczego wyciśnij na pergamin, formując beziki. Wstaw na 3 godziny do piekarnika rozgrzanego do 60°C.

Reklama

3. Po wystudzeniu ułóż na nich owoce i udekoruj kremem czekoladowym.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 20 sztuk. Ciasto: 10 dag mąki pszennej, 8 dag masła, 2 jajka, 160 ml wody. Krem: 300 ml śmietany kremówki 36%, 2 łyżki cukru pudru, 1 dojrzały banan. Polewa: po 5 dag czekolady... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.