Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (13:00)

    Beziki z owocami

Składniki na 6 porcji: ● 2 białka jajka ● 10 dag cukru ● tubka kremu czekoladowego ● 40 dag owoców.

❶ Białka ubij z cukrem.

Reklama

❷ Przy pomocy rękawa cukierniczego wyciśnij masę na pergamin, formując beziki.

❸ Wstaw na 3 godziny do piekarnika rozgrzanego do temperatury 60°C.

❹ Po wystudzeniu ułóż na bezach kolorowe owoce.

❺ Wokół nich wyciśnij ozdobnie krem czekoladowy.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 2 dag drożdży, 5 dag cukru kryształu, 120 ml mleka, 50 dag mąki, 2 jajka, sól, 27 dag masła, 12 dag cukru pudru, 60 ml miodu, 10 dag orzechów pekan (lub innych), kardamon. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.