Reklama
  • Wtorek, 28 lutego 2017 (13:00)

    Beziki z owocami

Składniki na 6 porcji: ● 2 białka jajka ● 10 dag cukru ● tubka kremu czekoladowego ● 40 dag owoców.

❶ Białka ubij z cukrem.

Reklama

❷ Przy pomocy rękawa cukierniczego wyciśnij masę na pergamin, formując beziki.

❸ Wstaw na 3 godziny do piekarnika rozgrzanego do temperatury 60°C.

❹ Po wystudzeniu ułóż na bezach kolorowe owoce.

❺ Wokół nich wyciśnij ozdobnie krem czekoladowy.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki na 20 sztuk. Ciasto: 10 dag mąki pszennej, 8 dag masła, 2 jajka, 160 ml wody. Krem: 300 ml śmietany kremówki 36%, 2 łyżki cukru pudru, 1 dojrzały banan. Polewa: po 5 dag czekolady... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.