Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (13:00)

    Beziki z owocami

Składniki na 6 porcji: ● 2 białka jajka ● 10 dag cukru ● tubka kremu czekoladowego ● 40 dag owoców.

❶ Białka ubij z cukrem.

Reklama

❷ Przy pomocy rękawa cukierniczego wyciśnij masę na pergamin, formując beziki.

❸ Wstaw na 3 godziny do piekarnika rozgrzanego do temperatury 60°C.

❹ Po wystudzeniu ułóż na bezach kolorowe owoce.

❺ Wokół nich wyciśnij ozdobnie krem czekoladowy.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki na 25 sztuk: 1 opak. ciasta francuskiego, 3/4 szkl. ulubionego dżemu, 5 dag drobnego cukru lub 1 op. cukru waniliowego, masło do wysmarowania blaszki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.