Reklama
  • Wtorek, 7 marca (14:05)

    Chrupiące pierniczki

Składniki na 24 sztuki: 125 g masła, 1/3 szklanki cukru pudru (plus łyżka do obsypania ciastek), 2 łyżki brązowego cukru, szklanka pszennej mąki, 1/3 szklanki mąki ryżowej, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki przyprawy piernikowej.

1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Półkę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

Reklama

2. Mikserem ubij masło z cukrem pudrem na biały krem. Dodaj oba rodzaje mąki i przyprawy, wymieszaj drewnianą łyżką, aby nie było grudek.

3. Oprósz mąką dłonie i wyjmij ciasto z miski. Umieść je między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkuj na grubość 5 mm. Wytnij ciasteczka foremką w kształcie serca.

4. Ułóż je na wyłożonej papierem półce piekarnika. Piecz 20-25 minut (powinny się ładnie zezłocić). Pozostaw je na półce, aby wystygły, następnie przełóż na płaski talerz i obsyp cukrem pudrem.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 twarde jabłka z czerwoną skórką, 3 łyżki cukru, 2 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy, 1/2 szkl. konfitury z płatków róży lub innej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.