Reklama
  • Piątek, 15 stycznia (14:00)

    Ciasteczka francuskie z ananasem

Składniki: puszka ananasów, op. mrożonego ciasta francuskiego, 1/3 szklanki cukru pudru, gotowy krem czekoladowy albo czekoladowo-orzechowy.

1. Ananasy osącz z zalewy. Ciasto francuskie rozmroź. Rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. Foremką lub szklanką wytnij koła o średnicy o 1 centymetr szerszej niż plastry ananasa. Ułóż je na cieście. Zewnętrzne brzegi kółek lekko podwiń ku górze. Wierzch posyp cukrem pudrem.

Reklama

2. Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 15 minut w temp. 180˚C. Wyjmij z piekarnika.

Kiedy ciasteczka ostygną, w środek każdego włóż odrobinę kremu czekoladowego. Możesz je także upiec na kruchym domowym spodzie, ale bez dodatku cukru.

Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

Bella Relaks
Więcej na temat:ciasteczka | przepis | z | FA | ananas | Ciasteczko

Zobacz również

  • Składniki: 12,5 dag masła albo margaryny, 3 jajka, 12,5 dag cukru, 1 torebka cukru wanilinowego, skórka otarta z 1/2 cytryny, 12,5 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 6 dag mielonych... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.