Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego (15:05)

    Ciasteczka pyszotki

Składniki na 20 porcji: 25 dag mąki, 1/2 kostki masła, 4 łyżki cukru pudru, 1 żółtko, szczypta soli, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki śmietany lub wody, ok. 10 dag marmolady wieloowocowej.

1 Masło posiekaj z mąką, dodaj cukier puder i cukier waniliowy, żółtko, sól i zagnieć ciasto. Gdy nie chce się połączyć, dodaj odrobinę śmietany lub wody. Ciasto rozwałkuj. Wycinaj z niego ciasteczka. W połowie z nich kieliszkiem wytnij dziurki.

Reklama

2 Ciasteczka przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C na 15 minut. Marmoladę podgrzej, posmaruj nią całe ciasteczka, przykryj tymi z dziurką.

CZAS: około 45 MINUT

Pani Katarzyna Madej mieszka w Łodzi

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 1 op. ciasta francuskiego, 20 dag kremu typu nutella, 3 łyżki siekanych migdałów, 2-3 łyżki mleka, 1 jajko, 2 łyżki likieru kawowego, 8 łyżek wiórków czekoladowych. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.