Reklama
  • Czwartek, 23 lutego 2017 (14:00)

    Ciasteczka serduszka

Składniki na 20 sztuk: 1,5 szklanki mąki pszennej, szklanka mąki ziemniaczanej, 4 żółtka, kostka masła, pół szklanki cukru pudru, łyżka cukru waniliowego, 4 łyżki mielonych migdałów, łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4  szklanki płynnego lukru, różowy barwnik.

1. Składniki ciasta połącz i zagnieć. Wstaw na pół godziny do zamrażalnika. Rozwałkuj ciasto i wykrawaj ciastka za pomocą foremki w kształcie serduszek.

Reklama

2. Ciasteczka piecz 15 minut w temp. 180°C. Z lukru odlej kilka łyżek i wymieszaj je z odrobiną różowego barwnika. Na  przestudzone ciasta wyłóż biały lukier.

Gdy zacznie zastygać , wylej cienkim strumieniem paseczki w ozdobny wzorek.  Odstaw do zastygnięcia.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 25 sztuk: 1 opak. ciasta francuskiego, 3/4 szkl. ulubionego dżemu, 5 dag drobnego cukru lub 1 op. cukru waniliowego, masło do wysmarowania blaszki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.