Reklama
  • Poniedziałek, 29 lipca 2013 (09:05)

    Ciasteczka z bezą i marmoladką

Składniki: 2 szklanki mąki krupczatki, kostka margaryny, 2 żółtka, pół łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, białko, 3 łyżki, cukru marmolada, pomarańczowa.

Mąkę krupczatkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą przesiej na stolnicę. Dodaj margarynę, posiekaj nożem. Dodaj żółtka, zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj (grubość jak na pierogi).

Reklama

Wytnij ciasteczka o ulubionym kształcie, ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Białko ubij z cukrem na bardzo szklistą i sztywną bezę. Posmaruj połowę ciasteczek.

Piecz 10-15 min w 180°C. Ostudź. Zimne ciasteczka przełóż marmoladą, na wierzchu ułóż te z bezą.

Czas przygotowania 35 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 0,60 zł.

Przepis przysłała Małgorzata Łątka z Burzyna.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:ciasteczka | przepis | z

Zobacz również

  • Składniki na 20 sztuk: 12,5 dag masła • 2 żółtka • szklanka mąki pszennej • 1/2 szklanki cukru pudru • pół tabliczki czekolady 1/2 łyżeczki soli • cukier puder do posypania. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.