Ciasteczka z selerem

Poniedziałek, 22 lutego 2016 (11:05)

Składniki dla 4 osób: Ciasto: 15 dag mąki • 10 dag masła • żółtko. Masa selerowa: seler • łyżka gęstego mleka kokosowego • szczypta curry • szczypta startego imbiru • kilka kropel oliwy z oliwek • sól • pieprz • natka pietruszki.

1 Mąkę przesiej przez sito, dodaj masło, posiekaj, dodaj żółtko, wyrób ciasto. Zawiń w folię, włóż na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkuj, szklanką wykrój krążki. Ułóż na papierze i piecz 15 minut w 200°C.

2 Seler obierz, pokrój w kostkę, zalej wodą i gotuj do miękkości. Do blendera włóż wszystkie składniki masy, zmiksuj. Nakładaj ja na ciasteczka, udekoruj natką.

Reklama

CZAS: około 40 minut

Dobry Tydzień