Reklama
  • Wtorek, 26 stycznia 2016 (14:00)

    Ciastka całuski

SKŁADNIKI na 20 porcji 3 szklanki mąki, 25 dag masła roślinnego, 3 łyżki śmietany kwaśnej, jajko, 1/3 szklanki maku, 1/3 szklanki cukru, 20 dag marmolady.

Reklama

1 Z mąki, masła i śmietany zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na grubość pół centymetra i kieliszkiem wykrawaj kółka. Mak wymieszaj z cukrem. Kółeczka z ciasta smaruj z jednej strony jajkiem, a następnie maczaj w maku i cukrze.

2 Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i układaj ciastka po stronie bez maku i cukru. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu nakładaj na jedno ciasto po gładkiej stronie pół łyżeczki marmolady i zlepiaj z drugim ciastkiem też gładką stroną.

CZAS: około 1,5 godziny

Pani Katarzyna Jędrzejewska mieszka w Krośniewicach

Dobry Tydzień
Więcej na temat:ciastka | ciastko

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 1 op. ciasta francuskiego, 20 dag kremu typu nutella, 3 łyżki siekanych migdałów, 2-3 łyżki mleka, 1 jajko, 2 łyżki likieru kawowego, 8 łyżek wiórków czekoladowych. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.