Reklama
  • Wtorek, 10 maja 2016 (13:05)

    Ciastka cytrynowe kulki

Składniki na 20 porcji: jajko • 3/4 szklanki cukru • 2 szklanki mąki • łyżeczka proszku do pieczenia • 1/2 kostki masła cytryna • tłuszcz do formy • szczypta soli.

Reklama

1. Cytrynę sparz i zetrzyj skórkę na tarce o małych oczkach. Z połowy cytryny wyciśnij sok.

2. Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajko i kolejno sok z cytryny, skórkę z cytryny oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Całość zmiksuj. Ciasto odstaw do lodówki na godzinę.

Formuj z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszcz. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.

Dobry Tydzień
Więcej na temat:ciastka | kulki | ciastko

Zobacz również

  • Składniki na 6 sztuk: 1 opak. świeżego lub mrożonego ciasta francuskiego, 1 żółtko, 350 ml + 3 łyżki śmietany kremówki 36%, 3 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy, 3 łyżki małych rodzynek, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.