Reklama
  • Środa, 13 stycznia 2016 (10:00)

    Ciastka z kremem

Składniki na 20 porcji. Ciasto: • 2 szkl. mąki pszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • po pół szkl. cukru pudru oraz słodkiej śmietany • pół kostki masła. Owoce: • po pół szkl. mrożonych malin, jeżyn, jagód i porzeczek • 5 listków mięty. Krem: • 20 dag mascarpone • 2 żółtka • 4 łyżki cukru pudru • laska wanilii.

1. Składniki na ciasto zmiksuj w malakserze, zagnieć i wstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie uformuj na blaszce płaskie ciasteczka i wsuń je do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz kwadrans.

Reklama

2. Jajka sparz, rozbij, żółtka dokładnie utrzyj. Dodaj ziarenka wanilii, cukier puder i serek mascarpone. Składniki rozetrzyj na gładki krem.

3. Owoce rozmroź i wymieszaj. Dodaj posiekaną miętę.

4. Na ciastko nałóż krem i owoce. Przykryj drugim ciastkiem. Wierzch udekoruj kremem i owocami.

Czas: 60 min. 1 porcja = 150 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:ciastka | ciasto | ciastko | krem

Zobacz również

  • Składniki: 2 dag drożdży, 5 dag cukru kryształu, 120 ml mleka, 50 dag mąki, 2 jajka, sól, 27 dag masła, 12 dag cukru pudru, 60 ml miodu, 10 dag orzechów pekan (lub innych), kardamon. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.