Reklama
  • Środa, 20 stycznia 2016 (08:05)

    Ciastka z miodem i ziarnami

Składniki na 20 porcji: 25 dag masła • 2/3 szklanki brązowego cukru • jajko • 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej razowej • łyżka kakao • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki sody • 1/4 łyżeczki soli • szklanka orzechów laskowych

1. Orzechy posiekaj. Możesz z nich zdjąć skórki. Wtedy sparz je, chwilę pomocz w wodzie, odsącz i zdejmij skórki. Upraż je na suchej patelni. Masło utrzyj na puszystą masę. Stopniowo dodawaj cukier, dalej ucierając. Dodaj jajko, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z proszkiem, sodą, solą, kakao i dodaj do masy. Wsyp orzechy, wymieszaj.

Reklama

2. Z ciasta formuj kulki, układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczaj dłonią. Piecz przez 15 minut w temp. 180˚C.

Czas: około 1,5 godziny.

Dobry Tydzień
Więcej na temat:ciastka | z | ciastko

Zobacz również

  • 20 dag mrożonego szpinaku, 10 dag czekolady mlecznej, 35 dag oleju słonecznikowego, 3 jajka, 20 dag cukru, 1 op. cukru wanilinowego, 30 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 7,5 dag masła,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.