Reklama
  • Wtorek, 24 maja 2016 (08:05)

    Dwukolorowe ciasteczka

Składniki na 20 sztuk: 12,5 dag masła • 2 żółtka • szklanka mąki pszennej • 1/2 szklanki cukru pudru • pół tabliczki czekolady 1/2 łyżeczki soli • cukier puder do posypania.

Reklama

1 Mąkę przesiej przez sito, dodaj masło, posiekaj nożem tak, by powstały małe grudki. Dodaj żółtka, przesiany cukier puder, startą na drobnej tarce czekoladę i sól. Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię lub połóż na talerzu, chłodź godzinę.

2 Ciasto rozwałkuj, wycinaj z niego szklanką ciastka. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 12 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij, wystudź. Posyp połowę każdego ciastka przesianym cukrem pudrem.

CZAS: około 2 godzin

Dobry Tydzień
Więcej na temat:ciasto | as` | ciasteczka | cukier puder

Zobacz również

  • Składniki na 10 sztuk: 10 dag mąki pszennej, 5 dag masła, 2 duże jajka, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki soku z pomarańczy, 1 łyżka soku z cytryny, 125 ml wody, 1 budyń śmietankowy, 250 ml mleka,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.