Reklama
  • Środa, 7 czerwca (08:05)

    Ekspresowe ciasteczka z dżemem

Składniki na 25 sztuk: 1 opak. ciasta francuskiego, 3/4 szkl. ulubionego dżemu, 5 dag drobnego cukru lub 1 op. cukru waniliowego, masło do wysmarowania blaszki.

Reklama

1. Piekarnik nagrzej do 210°C. Z ciasta francuskiego wytnij foremką do pierników 25 kwiatów. Posyp je cukrem, a na środku każdego ciasteczka połóż odrobinę dżemu.

2. Blaszkę wyłóż pergaminem i posmaruj cienko masłem. Ułóż ciasteczka. Wstaw do piekarnika i piecz 12-15 minut, aż kwiatuszki się zrumienią. Wystudzone ciasteczka trzymaj w zamykanym metalowym pudełku.

Naj

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże marchewki, 3 jajka, 1 jabłko, olej, 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. cukru, cynamon, 2 op. cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki sody oczyszcz., 1,5 łyżeczki prosz. do piecz., 25... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.