Reklama
  • Środa, 7 czerwca (08:05)

    Ekspresowe ciasteczka z dżemem

Składniki na 25 sztuk: 1 opak. ciasta francuskiego, 3/4 szkl. ulubionego dżemu, 5 dag drobnego cukru lub 1 op. cukru waniliowego, masło do wysmarowania blaszki.

Reklama

1. Piekarnik nagrzej do 210°C. Z ciasta francuskiego wytnij foremką do pierników 25 kwiatów. Posyp je cukrem, a na środku każdego ciasteczka połóż odrobinę dżemu.

2. Blaszkę wyłóż pergaminem i posmaruj cienko masłem. Ułóż ciasteczka. Wstaw do piekarnika i piecz 12-15 minut, aż kwiatuszki się zrumienią. Wystudzone ciasteczka trzymaj w zamykanym metalowym pudełku.

Naj

Zobacz również

  • Składniki: 2 dag drożdży, 5 dag cukru kryształu, 120 ml mleka, 50 dag mąki, 2 jajka, sól, 27 dag masła, 12 dag cukru pudru, 60 ml miodu, 10 dag orzechów pekan (lub innych), kardamon. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.