Reklama
  • Środa, 1 marca 2017 (13:05)

    Jagodowe sandwiche

Składniki na 12 porcji: 1 cytryna, 600 g świeżych borówek, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 75 g cukru, 250 g chudego twarogu, 200 ml śmietany 30%, 24 kruche ciastka.

Przygotowanie:

Skórkę zetrzyj z cytryny, a sok wyciśnij. Borówki umyj i osusz. Połącz z cukrem waniliowym, cukrem i skórką z cytryny. Dodaj sok z cytryny i zblenduj na gładkie purée. Wymieszaj z twarogiem.

Reklama

Śmietanę ubij na sztywno i dodaj do serowej masy. Całość odstaw do zamrożenia na co najmniej 4 godziny.

Na każdym ciasteczku rozłóż lody, połącz ze sobą po dwa ciasteczka i nieco spłaszcz nadzienie. Podawaj udekorowane borówkami.

Czas przygotowania: 25 min (bez mrożenia). Poziom: łatwy

Zobacz również

  • Składniki na 6 sztuk: 1 opak. świeżego lub mrożonego ciasta francuskiego, 1 żółtko, 350 ml + 3 łyżki śmietany kremówki 36%, 3 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy, 3 łyżki małych rodzynek, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.