Reklama
  • Środa, 1 marca (13:05)

    Jagodowe sandwiche

Składniki na 12 porcji: 1 cytryna, 600 g świeżych borówek, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 75 g cukru, 250 g chudego twarogu, 200 ml śmietany 30%, 24 kruche ciastka.

Przygotowanie:

Skórkę zetrzyj z cytryny, a sok wyciśnij. Borówki umyj i osusz. Połącz z cukrem waniliowym, cukrem i skórką z cytryny. Dodaj sok z cytryny i zblenduj na gładkie purée. Wymieszaj z twarogiem.

Reklama

Śmietanę ubij na sztywno i dodaj do serowej masy. Całość odstaw do zamrożenia na co najmniej 4 godziny.

Na każdym ciasteczku rozłóż lody, połącz ze sobą po dwa ciasteczka i nieco spłaszcz nadzienie. Podawaj udekorowane borówkami.

Czas przygotowania: 25 min (bez mrożenia). Poziom: łatwy

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 1 op. ciasta francuskiego, 20 dag kremu typu nutella, 3 łyżki siekanych migdałów, 2-3 łyżki mleka, 1 jajko, 2 łyżki likieru kawowego, 8 łyżek wiórków czekoladowych. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.