Reklama
  • Wtorek, 7 marca (14:05)

    Kakaowe babeczki z dwukolorowym kremem

Składniki na 12 sztuk: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki kakao, szklanka cukru pudru, jajko, szklanka maślanki, 60 g masła, rozpuszczonego, łyżeczka esencji waniliowej, 100 g białej czekolady, srebrny groszek do posypania. Krem: 250 g masła, 2 i 1/2 szklanki cukru pudru, 2 i 1/2 łyżki mleka, różowy barwnik spożywczy.

1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj formę do muffinów, wkładając w otwory różowe papilotki.

Reklama

2. Przesiej do miski mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodaj cukier, jajko, maślankę, masło i esencję. Wymieszaj i przełóż do papilotek.

3. Piecz 20 minut. Zostaw w formie 5 minut, następnie wyjmij na drucianą półkę i zostaw, aby ostygły.

4. Rozpuść czekoladę i przygotuj z niej serca. Obsyp je srebrnym groszkiem, zanim czekolada zastygnie.

5. Na krem ubij mikserem masło, dodając stopniowo cukier i mleko. Do połowy kremu dodaj odrobinę różowego barwnika. Przełóż oba kremy do jednej torebki z uciętym rogiem i wyciśnij na babeczki. Udekoruj sercami z czekolady i, opcjonalnie, różową watą cukrową.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 1 op. ciasta francuskiego, 20 dag kremu typu nutella, 3 łyżki siekanych migdałów, 2-3 łyżki mleka, 1 jajko, 2 łyżki likieru kawowego, 8 łyżek wiórków czekoladowych. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.