Reklama
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Kuleczki na patyku z masłem orzechowym

Składniki :  ok. 30 dag suchego ciasta biszkoptowego, 3 łyżki masła orzechowego, 2 łyżki rozpuszczonej białej czekolady, 2 paski ciemnej czekolady. Do dekoracji: 20 dag białej czekolady, 1-2 łyżki mleka, kolorowe posypki, gotowy barwny lukier.

1. Ciasto miksuję z masłem orzechowym, dodaję białą czekoladę. Z masy formuję kulki i schładzam je w lodówce ok. godziny. Końce patyczków maczam w rozpuszczonej ciemnej czekoladzie, wciskam w kulki z ciasta, odstawiam do zastygnięcia.

Reklama

2. Białą czekoladę rozpuszczam, mieszam z mlekiem, zanurzam w niej kulki i ozdabiam, np. posypkami. Odstawiam do zastygnięcia.

Zobacz również

  • Składniki na 6 sztuk: 1 opak. świeżego lub mrożonego ciasta francuskiego, 1 żółtko, 350 ml + 3 łyżki śmietany kremówki 36%, 3 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy, 3 łyżki małych rodzynek, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.