Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego 2017 (15:05)

    Marcepanki

Ciasto: 25 dag migdałów • 25 dag cukru. Lukier: 25 dag cukru pudru • łyżeczka soku z cytryny • białko. Dekoracja: 15 dag orzechów laskowych • 10 dag pistacji • 10 dag skórki pomarańczowej.

Reklama

1 Migdały zalej wrzątkiem. Osącz, usuń skórki. Zmiksuj z dwiema łyżkami ciepłej wody. Masę przełóż do garnka i ucieraj z cukrem, podgrzewając na małym ogniu. Wystudź, rozwałkuj, wytnij krążki.

2 Cukier puder utrzyj z białkiem. Dodaj sok z cytryny. Posmaruj ciasteczka i udekoruj bakaliami. Piecz godzinę w temperaturze 120°C.

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże marchewki, 3 jajka, 1 jabłko, olej, 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. cukru, cynamon, 2 op. cukru waniliowego, 1/2 łyżeczki sody oczyszcz., 1,5 łyżeczki prosz. do piecz., 25... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.