Reklama
  • Piątek, 21 listopada 2014 (10:00)

    Miętowe koszyczki z serem i bitą śmietaną

Składniki na 8 porcji: ● 8 płatów lasagne ● olej ● kieliszek likieru miętowego ● 15 dag mielonego sera białego ● szklanka śmietanki 30% ● łyżeczka posiekanej mięty ● łyżka cukru pudru ● torebka śmietan-fiksu.

❶ Płaty lasagne lekko podgotuj w osolonym wrzątku. Odcedzone pokrój na kwadraty.

Reklama

❷ W garnku rozgrzej olej. W metalowej natłuszczonej chochli rozłóż płat. Dociśnij go tak, by nadać mu kształt koszyczka.

❸ Zanurz chochlę z makaronem, przytrzymując go łyżką. Kiedy się porządnie zarumieni, umieść go na papierowym ręczniku.

❹ Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fiksem. Połącz z serem, likierem oraz posiekaną miętą.

❺ Nałóż mus do koszyczków. Podawaj schłodzone.

Telemax
Więcej na temat:na | mi | z

Zobacz również

  • Bezy: ● woda po cieciorce z puszki (ok. 1/2 szklanki) ● ok. 1/2 szklanki ksylitolu (może być też cukier puder) ● łyżka zielonej herbaty matcha (proszku) ●2 łyżeczki soku z cytryny lub octu)... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.