Reklama
  • Piątek, 21 listopada 2014 (10:00)

    Miętowe koszyczki z serem i bitą śmietaną

Składniki na 8 porcji: ● 8 płatów lasagne ● olej ● kieliszek likieru miętowego ● 15 dag mielonego sera białego ● szklanka śmietanki 30% ● łyżeczka posiekanej mięty ● łyżka cukru pudru ● torebka śmietan-fiksu.

❶ Płaty lasagne lekko podgotuj w osolonym wrzątku. Odcedzone pokrój na kwadraty.

Reklama

❷ W garnku rozgrzej olej. W metalowej natłuszczonej chochli rozłóż płat. Dociśnij go tak, by nadać mu kształt koszyczka.

❸ Zanurz chochlę z makaronem, przytrzymując go łyżką. Kiedy się porządnie zarumieni, umieść go na papierowym ręczniku.

❹ Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fiksem. Połącz z serem, likierem oraz posiekaną miętą.

❺ Nałóż mus do koszyczków. Podawaj schłodzone.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 2 dag drożdży, 5 dag cukru kryształu, 120 ml mleka, 50 dag mąki, 2 jajka, sól, 27 dag masła, 12 dag cukru pudru, 60 ml miodu, 10 dag orzechów pekan (lub innych), kardamon. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.