Reklama
  • Środa, 20 stycznia (08:05)

    Miniszarlotki

Składniki na 20 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 jabłka, 1 łyżka brązowego cukru, 1 jajko, szczypta cynamonu, lukier

1. Jabłka obierz,pokrój w kostkę,przełóż do miski. Dodaj cynamon oraz brązowy cukier, wymieszaj. Ciasto rozwiń,wykrój krążki dużą szklanką lub kubkiem. Brzegi posmaruj rozkłóconym jajkiem.

Reklama

2. Na środek nałóż jabłka,przykryj drugim krążkiem. Zlep przy pomocy widelca,następnie natnij wierzch na krzyż. Ciastka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180°C 25 minut. Polej lukrem.

Czas: około godziny.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • 40 dag mąki, 2 dag świeżych drożdży, 2 łyżki białego cukru, 120 ml ciepłego mleka, 1/2 łyżeczki soli, 3 łyżki oleju, 1 jajko, 120 ml gorącej wody, 2 łyżki stopionego masła, 4 łyżki brązowego cukru,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.