Reklama
  • Środa, 20 stycznia 2016 (08:05)

    Miniszarlotki

Składniki na 20 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 jabłka, 1 łyżka brązowego cukru, 1 jajko, szczypta cynamonu, lukier

1. Jabłka obierz,pokrój w kostkę,przełóż do miski. Dodaj cynamon oraz brązowy cukier, wymieszaj. Ciasto rozwiń,wykrój krążki dużą szklanką lub kubkiem. Brzegi posmaruj rozkłóconym jajkiem.

Reklama

2. Na środek nałóż jabłka,przykryj drugim krążkiem. Zlep przy pomocy widelca,następnie natnij wierzch na krzyż. Ciastka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180°C 25 minut. Polej lukrem.

Czas: około godziny.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 25 sztuk. Ciasto: 30-35 dag mąki pszennej, 300 ml pszenicznego lub bezalkoholowego piwa, 100 ml mleka, 3 dag świeżych drożdży, 2 jajka, 2 łyżki cukru, szczypta soli. Dodatkowo: cukier... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.