Reklama
  • Czwartek, 16 lutego 2017 (08:00)

    Muffiny z czekoladą

Składniki na 8 porcji: • 25 dag mąki pszennej • 6 łyżek cukru • cukier wanilinowy • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • szczypta soli • 100 ml mleka • 100 ml wody gazowanej • 2 jajka • 80 ml oleju • pół tabliczki czekolady • dekoracje

1. Połącz mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i sól.

Reklama

2. Osobno wymieszaj mleko, wodę, olej i roztrzepane jajka.

3. Suche składniki połącz z mokrą masą i wymieszaj. Dodaj czekoladę startą na tarce o grubych oczkach.

4. Wlej masę do foremek i piecz kwadrans w temperaturze 180°C. Udekoruj.

Czas: 50 min. 1 porcja = 280 kcal.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 6 sztuk: 1 opak. świeżego lub mrożonego ciasta francuskiego, 1 żółtko, 350 ml + 3 łyżki śmietany kremówki 36%, 3 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy, 3 łyżki małych rodzynek, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.