Reklama
  • Wtorek, 14 marca (13:00)

    Pączki pachnące wanilią

3 jajka, szkl. mąki, opak. cukru waniliowego, 30 dag serka homogenizowanego waniliowego, łyżeczka proszku do piecz., cukier puder, tłuszcz do głębokiego smażenia.

1 Składniki wyjmij z lodówki 2 godz. wcześniej; powinny mieć temp. pokojową.

2 Serek zmiksuj z jajkami na gładką masę. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i ponownie zmiksuj.

Reklama

3 W rondlu rozgrzej tłuszcz, wkładaj łyżką kuliste porcje ciasta. Smaż na małym ogniu na złoty kolor. Wyjmuj pączki na papier kuchenny. Po ostudzeniu posyp je cukrem pudrem.

Przepis przysłała Aneta Palka ze Słupska

czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki na 6 sztuk: 1 opak. świeżego lub mrożonego ciasta francuskiego, 1 żółtko, 350 ml + 3 łyżki śmietany kremówki 36%, 3 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy, 3 łyżki małych rodzynek, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.