Reklama
  • Wtorek, 15 października 2013 (15:00)

    Poduszeczki z owocami

Składniki na 10 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego , 1 budyń waniliowy , 1,5 szklanki mleka, 1 łyżka cukru, pół opakowania galaretki pomarańczowej, 1 białko , dowolne owoce, np. winogrona, ananasy, kiwi.

PRZYGOTOWANIE:

Reklama

1. Ugotuj budyń na mleku, dodaj cukier. Przygotuj galaretkę.

2. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w kwadraty (ich liczba musi być parzysta).

3. W połowie z nich wytnij szklanką otwory. Brzegi pełnych kwadratów posmaruj białkiem i połóż na nich kawałki z dziurą. W środek nałóż po łyżce budyniu.

4. Wierzch ciasta posmaruj białkiem i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.

5. Na upieczone ciastka ułóż pokrojone owoce. Całość pokryj tężejącą galaretką i wstaw do lodówki.

Jadwiga Kwiek z Zakliczyna

Super TV
Więcej na temat:z

Zobacz również

  • Bezy: ● woda po cieciorce z puszki (ok. 1/2 szklanki) ● ok. 1/2 szklanki ksylitolu (może być też cukier puder) ● łyżka zielonej herbaty matcha (proszku) ●2 łyżeczki soku z cytryny lub octu)... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.