Reklama
  • Środa, 8 marca 2017 (13:05)

    Rogaliki z czekoladą

Składniki: ✔ pół kg mąki tortowej ✔ 20 dag naturalnego masła ✔ pół łyżeczki soli ✔ 3 łyżki kwaśnej śmietany ✔ 2 żółtka jajka ✔ 5 dag drożdży ✔ 50 ml ciepłego mleka ✔ 2 łyżki cukru ✔ czekolada w słoiku typu Nutella .

1. Mąkę połącz z masłem, solą, śmietaną i żółtkami. Rozkruszone drożdże zalej ciepłym mlekiem, wsyp cukier, wymieszaj i połącz z pozostałymi składnikami.

2. Wyrób gładkie ciasto i podziel je na 5 części. Każdą rozwałkuj i podziel je na 8 trójkątów. Nałóż na nie po porcji kremu i zwiń rogaliki.

Reklama

3. Piecz ciastka pół godziny w temperaturze 160°C.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 8 sztuk: 1 op. ciasta francuskiego, 20 dag kremu typu nutella, 3 łyżki siekanych migdałów, 2-3 łyżki mleka, 1 jajko, 2 łyżki likieru kawowego, 8 łyżek wiórków czekoladowych. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.