Reklama
  • Środa, 7 czerwca (08:05)

    Rumiane rogaliki z kroplą alkoholu

Składniki na 8 sztuk: 1 op. ciasta francuskiego, 20 dag kremu typu nutella, 3 łyżki siekanych migdałów, 2-3 łyżki mleka, 1 jajko, 2 łyżki likieru kawowego, 8 łyżek wiórków czekoladowych.

Reklama

1. Ciasto wyjmij z opakowania i delikatnie rozwałkuj. Krem typu nutella wymieszaj z likierem. Jajko roztrzep z mlekiem.

2. Ciasto pokrój wzdłuż krótszego boku na 4 równe prostokąty. Każdy przekrój w połowie na skos. Trójkąty ciasta posmaruj kremem i posyp migdałami. Zwiń rogaliki, zaczynając od szerszego boku. Piecz na blaszce ok. 15 minut w 220°C. Przestudzone posyp wiórkami.

Naj

Zobacz również

  • Składniki na 6 sztuk: 1 opak. świeżego lub mrożonego ciasta francuskiego, 1 żółtko, 350 ml + 3 łyżki śmietany kremówki 36%, 3 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy, 3 łyżki małych rodzynek, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.