Reklama
  • Piątek, 4 marca (15:00)

    Tartaletki z kremem

Składniki: po 15 dag masła i czekolady, 16 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 30 dag mąki, jajko, 4 żółtka, 250 ml śmie tany, 2 łyżki mio du, cytryna, 3 jabłka, 1/2 granatu.

1. Zagnieć ciasto z ma sła, 10 dag cukru, cukru waniliowego, mąki i 1 jajka. Schładzaj 30 minut. Wylep większe foremki na tartaletki. Rozpuść w kąpieli wodnej 10 dag czekolady. Żółtka utrzyj z resztą cukru, połącz z czekoladą.

Reklama

2. Do masy wlej śmietanę, wymieszaj. Wylej na ciasto. Posyp resztą czekolady. Piecz 20 min w 180 st. Jabłka pokrój w krążki, obgotuj w wodzie z łyżką soku cytry nowego. Rozłóż na cias tkach. Polej miodem, posyp ziarnami granatu.

Świat kobiety
Więcej na temat:tartaletki | z

Zobacz również

  • 20 g drożdży, 20 g cukru, 500 g mąki tortowej, 250 ml mleka, 1 łyżeczka soli, szczypta mielonego kardamonu, 1 jajko, 100 g drobno posiekanych albo mielonych orzechów laskowych, 40 sztuk całych... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.