Reklama
  • Piątek, 4 marca (15:00)

    Tartaletki z kremem

Składniki: po 15 dag masła i czekolady, 16 dag cukru, 1 op. cukru waniliowego, 30 dag mąki, jajko, 4 żółtka, 250 ml śmie tany, 2 łyżki mio du, cytryna, 3 jabłka, 1/2 granatu.

1. Zagnieć ciasto z ma sła, 10 dag cukru, cukru waniliowego, mąki i 1 jajka. Schładzaj 30 minut. Wylep większe foremki na tartaletki. Rozpuść w kąpieli wodnej 10 dag czekolady. Żółtka utrzyj z resztą cukru, połącz z czekoladą.

Reklama

2. Do masy wlej śmietanę, wymieszaj. Wylej na ciasto. Posyp resztą czekolady. Piecz 20 min w 180 st. Jabłka pokrój w krążki, obgotuj w wodzie z łyżką soku cytry nowego. Rozłóż na cias tkach. Polej miodem, posyp ziarnami granatu.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki na 12 sztuk: 25 dag mąki pszennej, 15 dag cukru, 2 jajka, 15 dag gorzkiej czekolady, 10 dag masła, 3 łyżki kakao, 200 ml mleka, 125 ml maślanki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.