Torty i Ciasta bez glutenu Warszawa Ursynów

Bezglutenowe ciasta i torty wciąż zyskują na popularności. Są coraz chętniej zamawiane nie tylko przez silnie uczulonych, ale również przez osoby, które odżywiają się świadomie i dostrzegają znaczną zmianę samopoczucia – nawet po częściowym wyeliminowaniu glutenu.

 

 

Ciasta i torty bezglutenowe Warszawa Ursynów

Coraz częściej słyszymy o glutenie, ale nie wszyscy wiemy czym on tak naprawdę jest. Gluten to mieszanina gluteniny i gliadyny, czyli białek występujących w popularnych zbożach, takich jak pszenica, żyto czy jęczmień.

Alergia na ten składnik pokarmowy nazywana jest celiakią i cierpi na nią około 1% populacji, aczkolwiek wiele osób nie będącym w gronie alergików zauważa znaczną poprawę samopoczucia spowodowaną ograniczeniem ilości glutenu w diecie.

 

Ciasteczka i torty bez glutenu  – dla kogo?

Dieta bezglutenowa stała się w ostatnim czasie bardzo popularna. Coraz częściej korzystają z niej nie tylko osoby mające alergię na tę specyficzną mieszaninę białek, ale także osoby szukające zdrowej alternatywy dla popularnych zbóż. Niestety, o ile asortyment pieczywa bezglutenowego na rynku jest coraz większy, o tyle zdecydowanie brakuje wypieków, które nie zawierają w składzie glutenu. Postanowiliśmy pokonać te trudności, bo czyż nie każdy z nas zasługuje na pyszny deser po ciężkim dniu w pracy?

Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom, postanowiliśmy rozpocząć przygodę z wypiekami bez glutenu. Wielu naszych klientów jest na takiej diecie, w związku z czym otrzymywaliśmy mnóstwo pytań, odnośnie możliwości stworzenia deserów na bazie mąk bezglutenowych. Z racji tego, że lubimy wyzwania postanowiliśmy zagłębić się w ten temat i opracować autorskie przepisy na najpyszniejsze ciasta i ciasteczka bezglutenowe na zamówienie w Warszawie.

 

Poznaj słodkie składniki

Receptury już mamy!

Opracowaliśmy przepisy na ciasta i ciasteczka z mąk, które nie zawierają glutenu. Mąka z ciecierzycy, ryżu, tapioki, kasztanowa czy gryczana też mogą doskonale smakować i zadowolić podniebienia naszych klientów.

Teraz przyszła kolej na zorganizowanie oddzielnego pawilonu, w którym będziemy mogli tworzyć w stu procentach bezglutenowe produkty. Nie chcąc jednak pozostawić naszych Klientów bez pysznych deserów, już teraz możemy zaproponować wypieki o znacznie obniżonej zawartości glutenu! Zapraszamy serdecznie osoby, które są na tej szczególnej diecie z własnego wyboru i w związku z tym śladowe ilości glutenu, które mogą pojawić się w naszych wypiekach im nie zaszkodzą.

Zapraszamy do skosztowania!